Aktivering af hund

High-Five hundAktivering af hund

Det er utroligt vigtigt at aktivere sin hund da man får en hund som bliver mere rolig og som også bliver mere opmærksom på dig som ejer og så giver det et helt fantastisk bånd mellem ejere og hunde, når hunden bliver aktiveret. Der er mange måder at aktivere sin hund på og jeg vil i denne artikel komme ind på en masse forskellige muligheder så der både er noget for nye hunde ejere samt for dig som har været i gang med hundeaktivering i længere tid.

Hvorfor skal man aktivere sin hund?

Man får en klogere hund, man får en hunde som føler at den har et job og derved bliver hunden mere glad og tilfreds med sit hundeliv. Derud over oplevere mange at man når man aktivere sin hund, også får et helt specielt bånd imellem hund og ejer fordi man har nogle fælles oplevelser og hunden vil også opfatte dig som leder og ikke bare en som giver den mad. Mange med små hunde, tror at det kun er store hunde der kan blive aktiveret med man kan lave aktivering af alle hunderacer og hvalpe.

Aktivitetslegetøj til hunde

Der findes mange forskellige aktivitetslegetøj til hunde de fleste kender nok bedst aktivitetsbolden og dette er også et godt sted at starte men der er vigtigt at man fortsætter med at udfordre hunde. Aktivering af hvalpe bør man altid starte med en let øvelse og så bygge på efterhånden som hvalpen kan holde fokus i længere tid. Hvalpene bliver hurtigere trætte og der skal helst være en hurtig gevinst for at holde interessen. Der findes masser af aktiveringslegetøj til hunde som er tilpasset hundens niveau, når du aktiver din hund, så er det vigtigt at bære realistisk og ikke bare starte ud med det sværeste niveau fordi du selv synes det ser let ud. For den voksne hund synes også det er sjovest når den kan finde ud af øvelsen og får en øjeblikkelig positiv forstærkning.

Aktivitetsbolde

Aktivitets bolde, kan inddeles i forskellige sværhedsgrader 1 – 2 – 3

Aktivitetsbold til hundeSværhedsgrad 1: er den aktivitets bold så hunden ofte vil stifte bekendtskab med når den er hvalp. Der er 1 hul som ofte kan justeres i størrelse så hullet kan gøres så stort som muligt så hvalpen bare skal trille til bolden før at godbidderne falder ud. Man kan øge sværhedsgraden ved at gøre hullet mindre og mindre efterhånden som hvalpen finder fidusen ved bolden.

Sværhedsgrad 2: Dette kan være en bold som ikke er helt rund, den kan fx være aflang men det kan også være en firkant. Der vil ofte være lameller(labyrint) inden i aktivitetsbolden som gør at bolden skal rulle i længere tid før godbidderne falder ud. Det er her sjovt at give hunden flere slags former da dette øger hundes evne til at løse problemer og aktivere hunden mentalt.

Sværhedsgrad 3: Dette kan være såkaldte vælte ”Peter” bolde/kuber/pyramider som er tunge i bunden så de rejer sig op når hunden puffer til dem. Nogle modeller fx Kong Wobbler kan man åbne den også kan man selv lægge gummibolde (til katte) inden i dem, for at øge sværhedsgraden yderligere, da dette vil være stopklodser for godbidderne inden i.

OBS: lad aldrig hunden være alene med en aktivitets bold/legetøj da det er noget man leger med hunden når man er hjemme.

Hundespil

Aktivietsspil Memory

Dog Activity memory trainer- super sjovt spil hvor hunden trykker på knappen og så kommer der godbidder/foder ud af automatisk. Sværhedsgraden øges efter behov.

Der findes i dag masser af aktivitets spil til hunden som aktivere hunden fantastisk og udfordre hunden på mange forskellige måder.

Der findes spil i træ og plastik og om man vælger det ene eller det andet er en smagssag for brugeren. Der findes 2 store producenter af aktivitets hundespil dette er Ninna Ottoson og Trixie. Begge har aktivitets spil til hunde i flere niveauer og sværhedsgrader.

Man bør altid starte med Niveau 1, da det helts skal være let for hunden og fordi hunden skal have succes med det den laver da hunden ellers vil opgive- og det kan være svært som hundeejer at motivere hunden hvis det er for svært.

Uanset hvilken hundeaktivering spil man vælger er det en god ide at dele spillet op i flere sekvenser således at man lære hunden spillet lidt af gangen.

Eksempel: Gambling Tower.

1)      Spillet består af 2 spilmuligheder – løft klods og træk plader og det er smart at begynde med det ene spil og gøre dette perfekt gør man laver det andet.

2)      Flyt plader: Start med at sætte 1 plade i som hunden skal trække ud og så kommer gevinsten.

2Gambling tower aktivtetsspil til hunde.1) Man sætter flere plader i, hunden vil nu opdage at alle plader skal trækkes ud før godbidderne falder ned.

3) Løft klodser, man viser hunden man ligger en godbid under klodsen og hunden skal nu løfte klodsen for at få godbidden

3.1) Hvis man ikke kan få hunden til at løfte klodsen så kan man lægge godbidden i siden af klodsen så hunden bare skal røre ved den så den vælter.

Husk du skal lege med hunden så den ikke får mulighed for at tygge i legetøjet. Max. 15 min. leg med denne type legetøj når hunden skal lære, da den ellers vil blive overstimuleret.

Daglig aktivering af hunden.

Det skal være let af aktivere sin hund, og det behøver ikke altid at tage lang tid, man kan også ved hjælp af få tricks få aktiveret hunde på gåturen eller i haven.

Stop med at fodre hunden med mad i dens foderskål, brug i stedet foderet til følgende aktiviteter.

Fransk BulldogI haven: Når hunden går i haven kan dette være kedeligt for hunden da den kender haven godt og der er sjældent nye spændende lugte. Derfor bør man som hundeejer aktivere hunden på andre måder.

Du kan starte med at drysse dens foder ud i haven på den skal lede efter sit hundefoder. Start med et lille område og øg området i takt med at hunden bliver dygtigere til at snuse sig frem til hundefoderet.

Du kan også lægge hundefoderet andre steder end på græsset, fx på kanten af et højbed, eller ved brændestablen og lign. Dette øger hundens aktivering, da den nu skal lede/snuse sig frem til hundefoderet eller godbidderne.

Det regner og hundemaden bliver ødelagt: du kan også lave det indendørs og du kan gøre det sværere ved at gemme noget af hundefoderet i hundens seng eller lægge et tæppe ud på gulvet hvor du placere hundefoder (hunde godbidder) neden under så skal hunden i gang med at finde ud af hvordan den kommer ned under tæppet.

På gåturen: Gå forskellige ruter når du går tur med din hund, dette er mere spændende for din hund, da den får noget nyt at dufte til. Og medbring også noget af hundens hundefoder (eller godbidder) og anvend det på forskellige måder igennem gå turen.

Spred dem ud i skovbunden, læg dem på kanter/træstubbe og lign. Steder så i fx komme samme vej retur og lade hunde finde dem eller du kan lade hunden søge imens i holder pause.

Aktiverings foderskål: Praktisk foderskål som nedsætter hastigheden når hunden spiser sit foder. Det både aktivere og sikre at hunden ikke spiser for hurtigt. Når hunden spiser for hurtigt oplever man at maden kastes op kort efter spisning, at hunden ikke udnytter sit foder optimalt men hunden kan også have øget risiko for mavedrejning hvis den spiser alt for hurtig.Dogmaze-mini-aktivering af hunde-loppetjansen.dk

Prøv Denne sjove Buster Dog Maze, som findes i 2 størrelser til små hund/katte og til store hunde. Køb den hos Loppetjansen.dk Altid billige priser og Danmarks bedste service