Læs mere om Bayvantic loppemiddel – Kun til hunde!

Hunden er menneskets bedste ven, derfor skal den selvfølgelig også have det lige så godt som os selv. Hunde er udsatte dyr i forhold til sygdomme, da de ikke selv kan afhjælpe problemet. Ét af de mest gængse problemer for hunde er, lopper og flåter, men der kan vi heldigvis hjælpe vores hund med dette og det gøres bedst og nemmest ved at behandle hunden reglmæssigt imod lopper og flåter med et spot on middel som eksempelvis bayvantic loppemiddel som både virker mod lopper, flåter, sandfluer og myg.

Bayvantic virker mod flåter inden at flåten bider hvilket er godt i forhold til de mange flåtbårne sygdomme som overføres efter at flåten er begyndt at spise. Der findes flere flåtbårne sygdomme fx.

Borrelia, den mest kendte sygdom som både rammer mennesker og dyr.

Anaplasma, rammer oftes kun dyr. 

TBE-Virus (Tick-borne encephalitis), Er en meget farlig sygdom som også kaldes europæisk hjernebetændelse. Sygdommen kan ramme både dyr og mennesker.

Rickettsiose, ofte kun fundet i flåter fra Bornholm 

Bayvantic kan købes i dyrehandler, apotek og hos dyrelægen. Bayvantic virker i 4 uger og beskytter i hele perioden mod utøj, virker også selvom at hunden går i vandet, husk altid at anvende den korrekte pipette størrelse da du ellers risiker at over eller under dossere. Når loppemidlet gives så læs altid vejledningen i pakken det er din sikkerhed for at loppemidler gives korret.

Bayvantic

Bayvantic

Alle loppe og flåtmidlerne fra Bayvantic til er såvel forbyggende som til brug når uheldet har været ude og din hund er blevet angrebet. Derfor skal du med disse produkter ikke have flere varianter på lager hjemme og du behøver ikke tænke over om det nu er det rigtig du fik behandlet din hund med. For at dosere korrekt er det ydermere vigtigt at du læser den medfølgende vejledning når du køber produktet. Bayvantic loppemiddel må kun anvende til hunde, det er giftigt for katte!

Loppemidlerne og flåtmidler til hunde fra Bayvantic er delt op i 4 pakning størrelser. Det er vigtigt at du vælger den pakning som passer til det som din hund vejer. Hvis du er i tvivl så vej hunden enten hjemme eller hos din dyrehandler eller dyrlæge. Hvis din hund får alt for lidt, så vil midlet ikke virke de fulde 4 uger, men hvis du giver for meget, så kan du risiker at din hund får for meget og der vil være større risiko for bivirkninger.

 

Hvordan gives Bayvantic?

Bayvantic gives udvortes og det er vigtigt at fordele loppemidlet som anvist på pakken. For hunde over 10kg skal midlet gives 4 steder op langs rygraden og helt ned på huden.

Det er vigtigt at du applikere loppemidlet som anvist på pakke da du ellers risiker at loppemidlet ikke virker korrekt.

Hvad er der af bivirkninger?

Du finder en samlet list over bivirkninger i pakningen med Bayvantic loppemiddel, du finder også en bivirkningslist her.

Flåtens livscyklus

Skovflåten har 3 stadier som er larve, nymfe og voksen flåt.

Når en voksen hunflåt har spist sit sidst måltid blod så falder hun af og lægger imellem 2000-3000 æg- herefter dør flåten.

Disse æg klækker i løbet af 2 uger som larver- disse larver har brug for blod for at kunne komme videre i deres livsstadier. Larverne venter og kravler op på forbigående små dyr som de suger blod fra i 2 til 3 dage. Herefter falder larven til jorden og vil i løbet af et år gennemgå udviklingen fra larve til nymfe.

 

Nymfen kravler op på planter som græs, blomster, buske o.l. hvor de sidder og venter på at der kommer et værtsdyr forbi. Nymfen vil her lade sig falde ned på værten hvor de suger blod i 3 til 4 dage, hvorefter flåten falder af igen. I løbet af sommeren vil nymfen spise flere gange og udvikle sig til voksne flåter.

 

Den voksne flåt kravler igen op i planter, græs og buske for at finde værtsdyr – her vælges stører dyr som fx rådyr, hunde, mennesker og harer. Den voksne flåt suger blod i 7-10 dage hvor den størrelse mange dobles. Udviklingen fra æg til voksen flåt tager cirka 3 år.

Hvordan virker Bayvantic mod flåter

Bayvantic er særlig effektiv imod flåter da flåterne “brænder” deres fødder når de sidder på en hund som er behandlet med Bayvantic. Derfor vil Flåten hurtigt springe af hunden så den ikke får mulighed for at bide og sprede sygdom. Når flåten først har været udsat for Bayvantic så vil den dø. Anvend Bayvantic hele året som forebyggende middel mod lopper, sanfluer, myg og Flåter.