Kattemad

Valg af kattemad

Er du i vildrede over hvilken type kattemad som er bedst for din kat og dens helbred, så er det helt forståeligt. Der findes rigtig man producenter, varianter og udgaver af kattemad på markedet og det kan være rigtig svært at vælge den variant som er den helt rigtige. sov godtSom udgangspunkt kan vi dele kattemad op i 2 kategorier; tørfoder og dåsemad. Herefter er der så yderligere rigtig mange forskellige varianter og der er varianter til enhver katterace. Hver af de mange forskellige katteracer har behov for forskellige vitaminer og mineraler, og derfor findes der kattemad til hver af dem. Men typisk kan man købe alle varianterne i både tørfoder og dåsemad. Man har derfor muligheden for også at give ens kat en valgmulighed. Derudover skal killinger uanset race have noget helt specielt foder, det er ligesom menneske spædbørn. Derfor er det vigtig at inden man køber kattemad til sin kat, sætter sig grundigt ind i hvilke varianter der kan serveres til hvilke typer racer.

Herefter kan det stadig være svært, måske kan ens kat ikke lide smagen eller konsistensen på kattemaden, men det er der også en løsning på. Man finder nemlig både tørfoder og dåsemad i flere forskellige smagsvarianter, så der er også mad til de kræsne katte. De mest kendte leverandører på markedet indenfor kattemad er Applaws, Hills, Royal Canin og Arion.

Fra disse leverandører finder man et stort udvalg til alle racer katte og både som tørfoder og dåsemad. Ønsker man produkter som er lavet kun på naturlige råvarer, det vil sige at maden indeholder ingen tilsætningsstoffer og andelen af kød og grøntsager er meget større end normalt. Junglen af kattemad er stor og det er bare om at gå i krig, og læse sig frem til lige den variant som passer til ens kat og dens temperament. Er man i tvivl om produkterne kan man altid søge vejledning i de forskellige butikker, online på internettet eller hos sin dyrlæge.

Hvilket kattemad er bedst?

Det er svært at svare på fordi det bedste kattemad til naboens kat er ikke nødvendigvis det bedste kattemad til din kat. Men pris og kvalitet hænger sammen og når man vælger et kattefoder til 10kr kiloet så vil det være begrænset hvor meget rigtig kød der kan være i det.

Når man giver sin kat foder af en høj kvalitet så vil der være mere rigtig kød i (ingen kød og benmel og affaldskød) og det vil for mange katte være det bedste da katten er kødæder og har brug for et stort indhold af Protein fra kød. I billigt kattemad vil man opleve at der er mindre kød og så har man tilsat alle eller de fleste vitaminer kunstigt for at katten ikke skal få mangelsygdomme. Jeg synes at det bedste kattemad er foder hvor der er brugt rigtig kød og hvor de fleste af vitaminerne og mineralerne kommer fra rigtige råvare som grøntsager, urter og ikke i form af vitaminpulver. Dette foder koster også mere, men jeg tror det er givet godt ud på den lange bane, da dyr lige som mennesker har det bedre med en sund og ernæringskorrekt kost.

Giv din kat det bedste foder og vælg lige den varianter som smagsmæssigt passer bedst til den og i vil få et endnu bedre liv sammen. Din kats mad er lige så vigtig som din egen; både oplevelsen af den, smagen af den og konsistensen af den. Mad er vejen frem til et godt liv, hvad enten man er kat eller menneske og den skal helst være lækker og næringsrig, så holder vi os bedt!

 køb dit kattemad i dag