Aktivering af kanin.


Oplever du at din kanin ødelægger alt eller går du med frygten om at din nye kanin vil ødelægge det hele? Så læs med her.

Hvorfor skal jeg aktivere min kanin?

 

Mange kaninejere oplever at deres kanin enden bider i listerne og dørkarmene, bider hul i tøj og sengetøj, graver i sofaen, gnaver i opladerne og en masse mere. Dette gør kaninen af en enkelt årsag, nemlig KEDSOMHED. Når din kanin keder sig finder den selv på noget at lave, hvilket kan være en af de nævnte ting ovenover. Det samme ville en hund gøre, hvis den keder sig.
Men mennesker glemmer tit hvor vigtigt det egentligt er at aktiver og stimulere sit kæledyr, dette gælder ikke kun kaniner, men alle dyr. Når du aktiver din kanin, er du med til at gør din kanin træt, og få dens opmærksomhed væk, fra de dårlige vaner, ved at ødelægge noget.

Hvordan kan jeg aktiver min kanin?

 

Der er rigtig mange måder du kan aktiver din kanin på, og du skal i samarbejde med din kanin, finde ud af hvad der passer bedst til den.
Når du skal aktiver din kanin skal du huske at det skal være sjovt for din kanin, og det er derfor altid godt at din kanin, får en lille belønning ud af det, hvilket kunne være en godbid eller lignende.

De klassiske og super gode arkiverings metoder kan for eksempel være aktiveringspil, foderbolde, legetøj, papkasser, grene, gravekasse, gamle tæpper, fodersnor og sikkert en masse andet.

– Kun fantasien sætter grænser.

  • Aktiveringsspil er et stort hit hos mange kaniner, da de bruger en masse sanser, ved at løse opgaverne og derefter få deres godbid. Aktiveringspil kan fås i flere forskellige sværhedsgrader, og der findes rigtigt mange forskellige slags til blandt andet katte og hunde, hvilket din kanin sagens kan bruge.
  • Din kanin er klogere end du tror- og elsker at blive udfordret.
Foderbolde er også super gode fordi din kanin skal hoppe rundt efter bolden, for at få dens belønning, så her bliver din kanin aktiveret mens den dyrker motion.
Legetøj, papkasser og grene er også en super aktivering for din kanin, fordi kaninen kan få lov til at kaste, bide, ødelæg, klatre, rende igennem og en masse andet med tingene som kaninen vil. Samtidig er det super sundt for din kanins tænder med en masse forskellige grene, som den kan få lov til at spise og tygge i stykker som den vil. Papkasserne har lidt samme effekt som grene, netop af den kan tygges i stykker, og er det pap uden farvestoffer, samt uden lim og tape, kan kaninen også spise det uden der sker noget, da pap opløses i kaninens fordøjelsessystem. Det samme gælder kanin legetøj, dette kan din kanin også kaste rundt med, og er det i træ sker der heller intet ved at din kanin tygger i det og evt. spiser en smule af det.
De spiselige huse, plader og tunneler er også et kæmpe hit for mange kaniner, og kaninerne kan få mange timer til at gå med disse.
  • Gravekasser er et kæmpe hit ved mange kaniner, netop fordi at det ligger kaniner meget nær at grave, da det jo er et at kaninernes naturlige instinkter. En garvekasse kan bestå af flere forskellige ting som blandt andet en kasse eller sandkasse med enden sand eller jord, det kan også være en kasse fyldt med avisstrimler, i bunden af avisstrimlerne kan du evt. gemme kanins måltid eller godbidder.

 

  • Har din kanin fundet kærligheden i at grave i dit tøj, sengetøj, sofa eller lignende vil den helt bestemt elske at få sit helt eget tæppe, gamle lagen eller lignende som den kan rode i, bide i eller ødelægge som den vil.

 

Er pengene lidt små eller har du bare selv lyst til at finde på noget, er der også flere forskellige muligheder for det. Du kan blandt andet tag en toiletrulle og proppe med hø (evt. gem en godbid i midten), du kan klippe en toiletrulle i ringe, sæt dem sammen og lige godbidder deri, du kan folde enderne sammen på en toiletrulle og ligge godbidder deri, du kan lave en fodersnor ved hjælp af en snor du binder fast i begge ender, derefter sætter du en masse tøjklemmer fast med noget lækkert grønt.

Sjove og billige hjemmelavet kanin aktiveringslegetøj.
Artiklen er skrevet af Amalie Pedersen for voresdyr.dk – Artiklen må ikke bruges andre steder uden skriftlig tilladelse.