10 gode råd- sådan sikre du dig at din hund eller kat har en fantastisk sommer

Vi kender alle til at når det bliver varmt så smider vi tøjet, går i vandet og drikker og spiser noget koldt. Men så heldige er vores hunde og katte ikke, de kan ikke tage mindre tøj på og de kan ikke selv bestemme hvad de skal spise eller om de kan komme på standen.

Vi har derfor lavet denne hurtige guide så du hurtigt kan få 10 gode råd til hvordan du giver din hund eller kat en fantastisk sommer.

10 gode råd

  1. Anvend en vandautomat der sikre friskt og køligt vand hele dagen
  2. Sikre dig at der er en eller flere kølige pladser til din bedste ven
  3. Lan en sund is til din hund, put det evt. i en Kong original så skal hunden også bruge noget tid på at spise den
  4. Køb en hunde pool
  5. Anvend en kølefane på buret når i køre på tur, du kan også lægge våde aviser over buret
  6. Sikre dig at hunden eller kattes pels ikke er filtret og fyldt med uld
  7. Køb kølelegetøj og vandlegetøj
  8. Gå kun ture om morgen og sidst på dagen, når solen ikke er varmest
  9. Du kan give din hund en kølevest på, som kan køle imens i går
  10. Sørg for skyggepladser i haven, med fx et stofbur

 

 

 

 

 

1: Når det er varmt kan både mennesker og dyr risikere at drikke for lidt vand. Du kan hjælpe dyrene med at få nok væske. Der findes et stort antal af forskellige vandautomater til både hund og kat. Fordelen ved at anvende en vandautomat er at vandet cirkulere derved bliver iltet. Det gør at vandet føles køligt og friskt hele dagen. OG når dit kæledyr høre lyden af vand, vil det også automatisk drikke mere. Du kan som ekstra luksus ligge lidt isterninger i når det er mest varmest.

2: Du kan give din hund eller kat en køligplads med en kølemåtte som lægges på jorden, i buret eller i bilen. Denne måtte er kølig og det vil dit kæledyr elske at lægge på.

3: Lav en sund hund is eller katte is og fyld det i en Kong Original, Kong Puppy og Kong Extreme er gummilegetøj som er lavet til at kunne fyldes og lægges i fryseren. Du kan putte alt muligt godt i disse produkter, prøv fx en lækker vådfoder til hund eller kat. Fyld kongen med vådfoder og læg den i fryseren så når det er varmt kan du forkæle din hund eller kat med en lækker og sund is, som indeholder masser af væske.

Du kan lave alt muli

gt forskellige, det er kun din fantasi som sætter grænser- læs evt. opskrifter her

4: Hundepool er specielt lavet til ikke at være for høje i kanterne og lavet i kraftig gummi

5: Kølefaner

 

køre på batteri og sættes fast i buret og sikre en konstant cirkulering af luften. Dette er en god måde at sikre direkte kold luft til din bedste ven, nogle ventilator kan man tilkøbe et køleelement som sikre ekstra kold luft.

6: Det er meget vigtigt at din hund eller kats pels ikke er filtret eller fyldt med uld. For filt og uld gør at pelsen bliver fugtig og så vil hunden eller katte hurtigt få hot spots (åbne sår i huden) og hot spots kan komme i løbet af 10 minutter og være meget smertefuldt. Hvis din hund eller kat har fået et hot spot kan du behandle det med Kovaline, du kan købe Kovaline her. Så sørg for at børste hunden og katten grundigt med en karte og tjek pelsen efter med en grov kam. (Som kommer helt ned til huden) Du vil opleve at din hund og/eller kat har det meget bedre hvis de ikke har et overskud af pels. Du kan også vælge at klippe din hund eller kat, men sørg for at få bestilt tid 1-2 måneder før sommer da hunde frisørerne altid har meget travlt på denne tid af året.

7: Der findes masser af vandlegetøj som kan flyde, der findes også kølelegetøj som kan fyldes med vand og lægges i fryseren.

8: Når det er varmt så skal hunden ikke ud at gå tur. Den vil ofte meget heller ligge i haven og dovne. Så undgå at gå tur de varmeste timer på døgnet, hvis du bor i et sted med have, kan det være at du på de meget varme dage helt skal droppe gåturen. Du kan også tage hunden med på stranden eller putte vand i hunde poolen. Nogle katte elsker også vand når det er varmt!

9: Hurtta laver en lækker kølevest som du kan give hunden på, som sikre at hunden bliver kølet på de vigtige steder på kroppen. Du kan også få køle bandaner som du kan give hunden på, den køler ved hovedpulsåren som sikre at blodet køles.

10: tænk på at hunden eller katten skal kunne finde skygge. Sæt evt. en stof hundebur op i haven, det gier skygge og ro for både hunden og katten.

God sommer til alle 2- og 4 benede fra Voresdyr.dk