Min hund keder sig!

Når hunden keder sig så vil den enten blive et problembarn eller den vil blive meget inaktiv og stille.

En hund der keder sig kan godt virke lidt trist og miste spiselysten.Gab, hvornår sker er noget?

Den stille hund er svær at opdage, da mange ofte bare synes at de har en dejlig rolig hund, og man oplever ikke at hunden faktisk er deprimeret og levere et meget inaktivt liv.
Hvis du er en af dem som synes at din hund er meget stille så prøv at holde øje med den.
Ligger den meget i sengen? er den sløv når den bliver opfordret til leg?

Hvis du har en hvalpe som ikke må overanstrenge sig eller en ældre hund som har været stille i meget lang tid, så skal du starte stille ud så den ikke bliver overanstrengt i sine led. Der er også lege der kan leges uden den store fysiske udfoldelse.

Hvis du finder ud af din hund er en stille hund, kan du med meget få midler øge dens livskvalitet meget med brug af enkelte midler.

Problembarnet disse hunde er ikke svære at opdage da de laver ballade i større eller mindre omfang. Nogle bliver destruktive og ødelægger alt som de kan komme i nærheden af, andre gø´er  og kan være meget opmærksomhedskrævende.
Denne hund vil mange opfatte som irriterende og man kan hurtigt blive frustreret i en travl hverdag.

Men mange af disse hunde kan have glæde af at blive aktiveret gerne hvor de skal bruge deres hjerne, for hvis man leger vilde lege som boldkast/ træk tov så vil man få hunden op i gear og den vil blive endnu mere aktiv og stresset end den er i forvejen.

Min hund keder sig når den er alene hjemme.

De fleste hunde sover det meste af dagen når vi ikke er hjemme, hvis man får aktivieret hunden for meget når man ikke er hjemme kan dette øge stress nivuet for hunden, så hvis man gerne vil aktiverer hunden når den er alene hjemme så anbefaler vi at man anvender en Original Kong som man fylder med en blanding af hundens tørkost(der er opblødt) og en god kvalitets dåsefoder fx. Hills eller Naturea.

Dette kong produkt ligges så i fryseren og når du tager på job, så giver du hunden dette legetøj. Din hund vil bruge lang tid på at få det hele ud, og når hunen spiser falder dens stress niveau.

Husk altid at være sammen med hunden den første gang den får produktet så du kan sikre dig at den ikke går amok og kommer tilskade.

Kan en hund kede sig?

ja det kan den! hvis hunden levede i naturen som sin vilde fætter Ulven så ville den bruge det meste af dagen på af finde føde men også at indgå i et fælleskab hvor hunden bruger en masse energi på at sikre sin plads i hirakiet. Så vores moderne hund kan godt kende sig når den er alene hjemme, “bare” får sin mad i en hundeskål eller ikke har nogen hundeflok at skulle være sammen men. Hunden er et flok dyr og de har ofte stor glæde af en artsfælde, da vi som mennesker ikke kan opfylde alle de behov vores hund kan have.  Mange spøger sig selv keden min hund sig? og ja mange hunde har et kedeligt liv uden mange udfordringer. Men vi kan som ejere gøre en masse for hunden både i form af leg, gem foderet og aktivering med legetøj og træning. mange mennesker tror at gåturen er det bedste for hunden, men det er ikke altid rigtigt, da hunden ofte ikke får så meget ud af gå turen (især ikke hvis man går i samme område) Hvis hunden skal have en på oplevere så skal du køre et nyt sted hen hverdag!

Stil dig selv disse spørgsmål når hunden kender sig
Hvornår har du sidste leget med din hund?
Husker du at gå en tur uden mobiltelefonen og med fokus på hunden?

Gå tur med din hund uden mobilen, turen behøver ikke at være lang. Men tag lidt godbidder med i en godbids taske og gem godbidder på vejen, eller lav øvelser fx. sit og dæk, hop op på en sten eller hvad du nu kommer forbi.

Leg sjove lege med din hund, der er mange muligheder det er kun din hunds interesse og fysisk formåen der sætter grænserne.
Du kan kaste et stykke legetøj som hunden skal hente, så kan hunden evt. belønnes med en godbid når den kommer og aflevere legetøjet.
Hvis din hund stresser over kaste leg så skal dette kun gøres i kort tid og gerne afsluttes med at hunden fx. får et tyggeben. Hunden vil nemlig afstresse når den tygger.

Du kan også bruge aktivitetslegetøj sammen med din hund. Her findes mange sjove spil som din hund vi elske. Her skal hunden være mere i ro, og løse en opgave, men det betyder ikke det ikke er krævende og anstrengende for hunden. Mange hunde vil være mere trætte efter at have brugt deres hjerne end hvis de har gået tur i en time.
Der findes mange sjove modeller i mange sværhedsgrader. Husk det er kun sjovt for hunden hvis den kan finde ud af legen, så hjælp den hvis det er for svært eller start med noget nemt til hunden har fundet fidusen.
Legetøj med godbidder fx. bolde og aktivitetsspil her skal man altid være  sammen med hunden, da nogle hunde kan komme til skade eller ødelægge legetøjet for at få godbidden ud.

Vær opmærksom på  at hunde der er meget stille eller destruktive/udfarende kan have ondt i kroppen, men det kan også skyldes at hunden ikke bliver aktiveret nok eller på den rigtige måde, i denne artikel beskriver vi hvad du kan gøre hvis du fornemmer at det skyldes inaktivitet.