Hvilken hund skal jeg vælge?

3 hunde i kurv

Hvilken hund skal jeg vælg? Inden man tager det endelige valg om hvor vidt man skal anskaffe sig en hundehvalp eller ej, så er der rigtig mange spørgsmål man skal stille sig selv, samt rigtig mange informationer man bør læse grundigt igennem. Det skal man fordi at en valget af en hundehvalp kan blive valget om man skal beholde hunden på længere sigt.

Valg af hundehvalp

Hunde er ligesom os mennesker, de har brug for kærlighed og omsorg samt ernæringsrigt kost. Dette koster mange penge, optager rigtig meget af vores tid og optager meget af os socialt. Derfor er det vigtigt at man vælger den rigtige hundehvalp og ikke mindst vælger om man skal anskaffe sig en hund eller ej. Hvert år bliver mange hunde desværre aflivet og dette er ofte på baggrund af at ejeren har valgt den forkerte hundehvalp. Den hundehvalp de valgte til at starte med var nuttet og sød, men som tiden går udvikler den sig og dens personlig stemmer måske ikke overens med ejerens.

Køb din hvalpepakke her

Vælg den rigtige hunderace

Man kan mange steder læse om de mange forskellige racer af hunde og om deres personligheder, og derved finde lige den hunderace som passer til ens egen personlighed, dette er en stor hjælp til valg af hund. Udover valget af hundehvalpen skal man også se på andre faktorer, dette er faktorer som både spiller en rolle inden købet samt når man har anskaffet sig en hundehvalp. Det er vigtigt at stille sig selv følgende spørgsmål: Hvilken hund passer til mig. De faktorer man skal forholde sig til er blandt andet; har man nu også tid i sin hverdag til at eksempelvis gå lange ture og lege med hunden, og er man rejselysten eller tager man i sommerhus når ferien melder sig hvor hunden ikke kan komme med. Derudover kommer alt det bekostelige ved at anskaffe sig en hundehvalp. Herunder er det selvfølgelig prisen på den valgte hundehvalp, fremtidige udgifter i form af hundefoder, forsikring, legetøj og meget mere. Det koster rigtig mange penge at anskaffe sig en hund og derfor skal man gøre sig den tjeneste at regne på sin økonomi inden da, for mange kan det være godt med en sundhedsforsikring da uforudsete dyrelæge regninger kan løbe op i mange tusinde kroner.

Når det så er sagt, så er valget af en hundehvalp også helt enestående, det er hel følelsesregisteret man åbner for, og langt de fleste ved dog også hvad de går ind til. Herefter får man da også gengældt alt ens glæde og venten, hundehvalpe giver ekstremt meget kærlighed og omsorg, ligesom du giver den massevis af kærlighed og omsorg. Så find den rigtige hunderace og se hvilken hunderace som passer til dig inden du vælger din hundehvalp for så får du den rette hund, og nyd herefter de skønne øjeblikke og resten af livet fyldt med kærlighed.

Når du har valg af få en hundehvalp

Når du har fundet den rigtige hunderace og hundehvalpen kommer hjem, så er det vigtigt at give den en god start på livet. Dette kan du gøre ved at sikre at din hvalp får noget hundefoder som er tilpasset dens størrelse og alder. Besøg loppetjansen.dk de har et stort udvalg af hvalpefoder og de hjælper gerne med vejledning om hvad der passer til netop din hunde hvalp. KØB hvalpefoder

Hvis du har mulighed for det så kan det også være en god ide at lægge et lille tæppe eller legetøj ned i hvalpe kassen i 1 uge inden du skal hente hvalpen. På den måde så kan hvalpen få noget med hjem som lugter af moren og de andre hvalpe.

Når den lille hvalp kommer hjem så er det vigtigt at du forinden har tjekket at huset er hvalpe sikkert, så den ikke ved et uheld kommer til at spise ledninger eller andre ting som kan være skadelige for hvalpen.

Køb hvalpe legetøj som reb og gummi produkter som din hvalp kan tygge i, så den ikke begynder at bide i dine sko og andre ting.

Hvis hvalpen alligevel begynder at bide i jeres ting, så stop hvalpen og giv den noget den gerne må bide i, på den måde viser man hvalpen hvad den gerne må tygge i. Husk de små hvalpe tænder klør så den bider ikke for at ødelægge.

Hav gerne mange forskellige slags hvalpe legetøj, som aktivitetsbolde, plysdyr og latex dyr. Vær opmærksom på at nogle hunde bliver bold tossede så vær varsom med bold leg. Du skal også passe på med træk lege da den lille hvalps knogler ikke er færdigudviklet og det kan give HD skader hvis hunde trækker eller stopper hurtigt op (ved kaste leg)

Hvalpepakke små hunde

Hvalpepakke SPAR 20%